Uncategorized

Äkkilähtö kesäkuntoon

Idea pienryhmävalmennuksen järjestämisestä sai alkunsa joululomalla. Halusimme toisen valmentajan Jannen kanssa toteuttaa kevään aikana projekteja, jossa pääsemme hyödyntämään ammattiosaamistamme ja oppimaan käytännön kautta lisää valmentamisesta. Vaikka Motiven nykyiset ja entiset opiskelijat koostuvat sosionomi- ja fysioterapeuttiopiskelijoista, niin muistaakseni vastaavanlaista ei ole aiemmin järjestetty. Projektin alkuvaiheilla tuli opittua paljon uutta etenkin markkinoinnin osalta ja mielestämme onnistuimme siinä suhteellisen hyvin, sillä kurssi loppuunmyytiin alle kahdessa viikossa.

Äkkilähtö kesäkuntoon pienryhmävalmennus on loppusuoralla ja viimeinen ohjattu harjoitus onkin perjantaina 2.3.2018. Valmennuksessa on aina omat haasteensa. Etenkin, kun 12 toisilleen lähes tuntematonta henkilöä aloittavat harjoittelun yhdessä. Kaikki ovat päätyneet valmennukseen hyvin todennäköisesti samanlaisista syistä, joka on tässä tapauksessa fyysisen kunnon parantaminen. Vaikka harjoitukset toteutetaan ryhmässä, niin ohjauksessa tulee huomioida yksilöllisyys. Henkilöiden lähtötaso saattaa vaihdella, jolloin harjoitteiden tulee olla myös muokattavissa jokaiselle sopivaksi. Kulunut kuusi viikkoa on ollut mahtavaa aikaa ja on hieno nähdä, kuinka ryhmäläiset ovat menneet eteenpäin ja kunto on kohentunut.

Valmennuksen loppuvaiheessa huomaa, kuinka suuri merkitys sillä on, että ryhmästä muodostuu tiivis ja yhtenäinen joukko. Tämä on näkynyt erityisesti siinä, kuinka ryhmäläiset kannustavat toisiaan ja nauttivat yhdessä tekemisestä. Vaikka kannustaminen ja ohjaaminen ovat valmentajien päävastuulla, niin ryhmäläisten aktiivisuus ja positiivisuus kantavat entistä parempiin suorituksiin. Valmentajana tulee monesti tarkasteltua pieniä yksityiskohtia kuten harjoittelussa tehtäviä liikkeitä, lepoaikoja jne. Nämä ovat tietenkin harjoittelun kannalta oleellisia asioita, jotka valmentajan tulee hallita. Valmennuksen edetessä pystyi kuitenkin huomaamaan, että pienten yksityiskohtien sijaan avoimella ilmapiirillä on todella suuri merkitys onnistumisen kannalta. Kun ryhmäläiset tekevät yhdessä ja luottavat toisiin sekä valmentajiin, niin lopputuloskin on todennäköisesti parempi. Vaikka asiat tehdään tosissaan, niin se ei kuitenkaan tarkoita, että tekemisestä ei voisi nauttia.

Kaiken kaikkiaan ryhmävalmennus on ollut erittäin onnistunut projekti ja mielestämme onnistuimme kokonaisuudessa erittäin hyvin. Tästä osittain kertoo myös se, että järjestämme jatkokurssin, johon nykyisestä 12 ryhmäläisestä osallistuu 11. Järjestämme myös toisen pienryhmävalmennuksen, viimeinen lähtö kesäkuntoon, joka alkaa 21.3.2018. Kurssin sisällöstä pääsee lukemaan tarkemmin tästä.

– Jani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *